La filaj

Intr-o seara de Martie, ma suna „o politista sub acoperie”  si ma roaga sa o ajut cu un mic filaj. Fiind o neinitiata in ale domeniului zic ok, un pic de aventura nu strica niciodata. Trag repede un trening pe mine si plec.

Ajunge la locul cu pricina si camuflate intr-o masina care nu iesea din cotidian incepem filajul. Eu nu stiam ce inseamna filaj, asa ca am facut ce facea si politista noastra, am stat. Am stat si iar am stat timp de doua ore jumatate.  Mi-am promis in seara aceea ca nu o sa ma fac niciodata politista pentru ca acest filaj este groaznic de plictisitor. Treceau masini, treceau lumini, dar nimic care sa fie ceea ce trebuia. Intr-un timp eu chiar pierdusem orice urma de speranta ca filajul nostru va fi un succes.

Obosita, flamanda si un pic suparata propun abandonarea filajului si intoarcerea la palatele regale aka fiecare la ea acasa. Dar politista noastra, om cu experienta in domeniu imi comunica ca tocmai acum este momentul in care individul cu pricina poate aparea.

Mai stam ce mai stam, mai ascultam putina muzica, ne mai pierdem privirile dupa faruri si numere de inmatriculare si intr-un final decide sa plecam, dar propune sa mai verificam inca doua locuri unde victima noastra se putea ascunde. Zis si facut. Plecam catre prima locatie, unde spre dezamagirea mea, care speram ca acum sa inceapa actiunea, nu gasim nimic. La 200 de m mai departe se afla a doua locatie, asa ca ne-am indreptat catre locatie. Cu ochiul bine format, politista noastra crede ca zareste masina suspectului. Tragem pe dreapta si se duce sa vada. Parcarea locatiei era mica si pazita, asa ca imediat a fost luata la intrebari de un nene paznic. Experienta ei si-a spus cuvantul si evident ca a aflat informatia dorita. Suspectul parasise locatia in urma cu 20-30 de minute si corespundea semnalmentelor. Parasisle locatia impreuna cu o domnisoara. Filajul nostru incepuse sa prinda viata si pentru mine nu numai pentru ea.

Ca in filmele americane, cand suspectul fuge pe politie, gonim spre locatia initiala unde petrecusem o buna bucata din filaj. Nu credeam ca actiunea noastra va avea un asemenea final.

Ajungem la locul cu pricina si suspectul nostru tocmai isi parca masina. Tot ca in filmele americane mi-a spus sa raman in masina. Ma simteam ca o victima nevinovata pe un teren minat in care Arnold Schwarzenegger  va salva momentul, ziua, tara ba chiar si lumea. Suspansul crestea. Vedem doua siluete vorbind, el surprins, parca vasuze o fantoma, ea sigura pe sine si cu intrebari scurte si concise. Suspectul fusese prins, nu mai avea scapare. Primise mandat de arestare pentru 29 de secunde pana la judecare.

Procesul a fost scurt, suspectul nu si-a recunoscut vina, dar a fost condamnat la tacere, vinovatie, mustrari de constiinta si suportarea multitudinii de injuraturi spuse si nerostite care ne-au trecut prin minte.

In momentul de fata suspectul a facut recurs, dar instanta de judecata inca nu s-a pronuntat.

Reclame

6 responses to “La filaj

  1. Anaaaaa…..ai gresit actorul…. cine ii salveaza pe toti inclusiv Pamantul daca e nevoie , este Bruce Willis :)) ce naiba doar e vechi bancul cu : de ce nu a jucat Bruce Willis in Titanic, pentru ca i-ar fi salvat pe toti :))

  2. deci 3 ore sau cat ai stat chioaro si nici macar nu sa lasat cu o palma, un scuipat intre oki , o vopsea pe masina lu ala ? Cum poti sa scrii asta sub catergoria OMG ?!?! OMG inseamna oh my god. This aint so omg. This is regular shit.

  3. cum iti asterni, asa dormi

  4. Si de ce a fost arestat? ca a parcat masina? Vino cu noi sa vezi cum lucreaza B.C.C.O.

  5. @Stefan suspectul o trduse pe politista in amor, BCCO? ha?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s